Veelgestelde vragen

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op! 

Ik heb een vraag!

Buren

 • Ik ben geen expert, kan ik me toch aanmelden als SlimmeBuur?

  Om je buren verder te helpen hoef je zeker geen doorgewinterde energiebespaarcoach te zijn. Alleen al met het delen van jouw ervaring zijn je buren geholpen. Klinkt simpel, en dat is het ook!  

 • Waarom richt SlimmeBuur zich alleen op zonnepanelen & isolatiemaatregelen?

  Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je kunt doen om energie te besparen, maar we hebben er voor gekozen om het overzichtelijk te houden met maatregelen die veel voorkomen en veel impact hebben zoals je huis isoleren en zonnepanelen plaatsen.
   
 • Ik heb me aangemeld als SlimmeBuur in de actieperiode, maak ik nu automatisch kans op de prijs?

  Elke maand maak je als (nieuw aangemelde) SlimmeBuur kans om het aankoopbedrag (tot max. €1000,-) op een door jouw uitgevoerde maatregel (isolatie of zonnepanelen) terug te winnen. 

  Meedoen is simpel, je hoeft je alleen maar (tijdens de actieperiode) aan te melden als SlimmeBuur op onze website. Lees eerst wel even de actievoorwaarden  dit om eventuele teleurstellingen te voorkomen. 
   

 • Hoe gaat SlimmeBuur.nl om met mijn gegevens?

  Jouw privacy is belangrijk voor ons en daarom gaan we zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens om een profiel voor je aan te maken waarmee je in contact kunt komen met andere buren. Het contact met een buur is (als je dat wil) helemaal anoniem en we delen je e-mailadres nooit met iemand anders. Je kunt zelfs aangeven dat buren jouw naam niet kunnen zien. Verder verkopen we jouw persoonsgegevens niet, ze zijn alleen bedoeld om buren te helpen.
 • Ik wil mijn profiel op SlimmeBuur verwijderen, hoe doe ik dat? 

  Wat jammer dat je jouw ervaring met isolatie of zonnepanelen niet meer wilt delen op onze website. Je kunt eenvoudig je profiel verwijderen door naar 'mijn profiel' te gaan. Rechtsonder aan de pagina vind je een link 'verwijder profiel' waardoor je jouw gegevens direct verwijderd van onze website. Je bent hierna niet langer vindbaar op onze kaart en je ontvangt geen e-mails meer van SlimmeBuur. Vragen? Stuur ons dan even een e-mail
   
 • Ik kan geen SlimmeBuren in mijn omgeving vinden

  Het kan zijn dat je nog geen SlimmeBuren in jouw omgeving vindt. Niet getreurd, we zijn momenteel druk bezig om zoveel mogelijk SlimmeBuren te verzamelen om ervoor te zorgen dat er ook in jouw omgeving iemand is die je om hulp kan vragen. Je kunt voorlopig natuurlijk ook een SlimmeBuur uit een andere buurt een vraag stellen.
   
 • Wat doet initiatiefnemer HIER nog meer? 

  HIER is naast SlimmeBuur initiatiefnemer van onder andere HIER verwarmtHIER opgewekt, de CO₂-Prestatieladder en de Climate Comedy Night. Meer weten? Ga naar de website van HIER. 
   
 • Hoe is SlimmeBuur ontstaan?

  Initiatiefnemer HIER wil graag zoveel mogelijk mensen helpen om slimme keuzes te maken die ook nog goed zijn voor het klimaat. Veel mensen die overwegen hun huis te laten isoleren of zonnepanelen te nemen, lopen ertegenaan dat ze niet weten waar te beginnen. Een advies van je buur is dan goud waard. Om te zorgen dat jij je buur met een handige tip niet alleen toevallig op de buurtbarbecue tegenkomt, hebben we SlimmeBuur.nl in het leven geroepen.
   
 • Hoe komt SlimmeBuur aan financiering?

  In 2019 ontving Klimaatstichting HIER tijdens het Goed Geld Gala een eenmalige schenking van de Nationale Postcode Loterij. Deze schenking heeft HIER gebruikt om SlimmeBuur te ontwikkelen.
   

 • Met wie werken jullie samen?

  Initiatiefnemer HIER wil graag zoveel mogelijk mensen helpen om slimme keuzes te maken die ook nog goed zijn voor het klimaat. Daarom werken we graag samen met bedrijven en organisaties, die net als wij, graag bijdragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Verder verkopen we jouw persoonsgegevens niet aan onze partners, jouw gegevens zijn alleen bedoeld om buren te helpen.

Heb jij isolatie of zonnepanelen?

En mogen jouw buren vragen hoe je dat geregeld hebt? Meld je aan als SlimmeBuur & win je aankoopbedrag terug tot €1000! 

Meld je aan als SlimmeBuur