Onafhankelijk advies over energie besparen in Tilburg

Er zijn 34 SlimmeBuren in Tilburg met één of meer energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, de besparing en de juiste uitvoerder.

Jack Stabel

Tilburg
Vrijstaand
Vanaf 2000
180 m²

Zonnepanelen

Wij hebben een vrijstaande woning in de Reeshof in Tilburg en wonen er nu 20 mjaar. Het zijn fijne huizen die al best goed voorbereid zijn destijds met goede isolatie in de vorm van muren en glas. We zijn aangesloten op stadverwarming en hebben zonn…

Aan de slag met energie besparen in Tilburg

Tilburg laat al jaren een groei in inwonersaantallen zien en de teller staat inmiddels op bijna 220.000. Van origine is Tilburg een echte wolstad en de opkomende textielindustrie was dan ook een grote aanjager van de groei en ontwikkeling van de stad. Nog steeds staat de stad bekend als textielstad en ook het textielmuseum is hier gevestigd. De ruim 108.000 huishoudens in Tilburg zijn in 51% van de gevallen eigenaar van een koopwoning, met een gemiddelde WOZ waarde van €226.000 (2020). 

Tilburg heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en zette al vele stappen op dat gebied. Net als veel andere gemeenten streeft Tilburg ernaar in 2045 klimaatneutraal te zijn.

Er zijn veel burgerinitiatieven en de gemeente biedt advies, subsidies en leningen aan om energie te besparen of te vergroenen. Hier lees je meer over de Tilburgse energietransitie en hoe je zelf aan de slag kunt met je huis

Woon jij ook in één van de 58 wijken van Tilburg zoals Heikant, Stokhasselt, Leeuwerik, Udenhout, Dalem Noord of bijvoorbeeld Tuindorp de Kievit? En wil je energie besparen advies van één van jouw Tilburgse buren?

Bekijk dan welke Tilburgse buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!

Meer steden in de provincie Noord-Brabant: Breda, Den Bosch, Eindhoven, Etten-Leur, Helmond