Onze partners

Initiatiefnemer HIER wil graag zoveel mogelijk mensen helpen om slimme keuzes te maken die ook nog goed zijn voor het klimaat. Daarom werken we graag samen met bedrijven en organisaties, die net als wij, graag bijdragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. 

Partner worden? Neem contact met ons op!

Logo Greenchoice

Greenchoice

Greenchoice is niet zomaar een bedrijf. Maar een groene beweging. Waar iedereen zich bij kan aansluiten. Samen met 600.000 klanten worden elke dag groene keuzes gemaakt. Greenchoice levert Nederlandse groene stroom, bosgecompenseerd gas en helpt bij het zelf opwekken van groene stroom en het besparen van energie. 

"Met klanten die die hulp weer omzetten in tips aan hun eigen buren – en dus een SlimmeBuur worden – wordt de groene energiebeweging in ons land steeds groter. Zo versnelt de lokale energietransitie en komt een groen Nederland steeds dichterbij."  

 

Logo Pluimers

Pluimers Isolatie

Pluimers Isolatie isoleert jaarlijks duizenden woningen waardoor wooncomfort toeneemt en energieverbruik daalt. Goed voor de portemonnee maar ook erg belangrijk voor het klimaat, want minder stoken betekent minder CO2 uitstoot. 

“Wie kan beter vertellen over de voordelen van isoleren dan je eigen SlimmeBuur? Wij moedigen onze klanten aan om ook een SlimmeBuur te worden en de duurzame missie samen succesvol te maken!”

 

Solease logo

Solease

Solease heeft de droom om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen dan dat we hem kregen. Daarom werkt Solease hard om alle geschikte daken in Nederland (maar uiteindelijk in de hele wereld) vol te krijgen met zonnepanelen.

"Een platform zoals SlimmeBuur, een initiatief van klimaatstichting HIER, zorgt ervoor dat we elkaar kunnen helpen om stappen te zetten richting een duurzaam huis en dat past goed bij onze droom." 

 

 Logo Sunneroo

Sunneroo

Sunneroo is groot geworden door klein te blijven in de regio Limburg en Noord-Brabant. Hierdoor kan Sunneroo net dat stapje extra zetten en consumenten helpen de toekomst een stukje duurzamer te maken en te besparen op de maandlasten. Een traditionele win-win situatie, waar zie je dat nou nou?

"Échte mensen vertellen échte verhalen wat andere échte mensen mogelijk helpt om groener en voordeliger aan hun energiebehoefte te voldoen door het gebruik van zonnepanelen. Binnen Sunneroo ondersteunen we deze transparantie. Wij geloven dat een ongefilterde ervaring vanuit een consument het meest effectief is Zij hebben immers ook in hun schoenen gestaan. Door een samenwerking met Slimme Buur draagt Sunneroo hier efficiënt aan mee."
 

Logo Bureau voor verduurzaming

Het Bureau voor Verduurzaming

Het Bureau voor Verduurzaming is er om de eerste stap in het verduurzamen van jouw huis een stukje makkelijker te maken. Het Bureau voor Verduurzaming geeft advies over isoleren en in samenwerking met verschillende partners wordt de uitvoering van energiebesparende maatregelen volledig verzorgd.

"Samen gaan we voor een duurzame wereld. Door het initiatief van SlimmeBuur zijn er meerdere mogelijkheden om een begin te maken met de energietransitie. Niet alleen bedrijven kunnen informatie geven, dat geldt ook voor goede buren. Zo helpen we allemaal met advies over energie besparen."

 

Logo ZonAtlas

Zonatlas

Zonatlas is hét zonne-energie platform van Nederland. Zonatlas heeft de geschiktheid van bijna alle daken in Nederland in kaart gebracht. Voor elk dak is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen doorgerekend. De rekenhulp geeft automatisch aan voor welk deel van het dak, zonnepanelen het meest geschikt zijn.

 

Logo ABN Amro

ABN AMRO

Denk jij ook na over verduurzamen van je huis maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Met de Energie Bespaarcheck van ABN AMRO heb je in 3 minuten een globaal overzicht welke mogelijkheden er voor jou zijn. Wil je meer weten lees dan het onderstaande artikel en doe de check. 

"Nadat je de check hebt gedaan kan je via Slimmebuur.nl kijken welke buren bij jou in de buurt al een verduurzamende maatregel hebben laten uitvoeren. Met beide initiatieven ben je goed voorbereid en weet je wat je te wachten staat."
 

Logo vattenfall

Vattenfall

Energieleverancier van 2 miljoen mensen word je niet zomaar. Daar heb je veel ervaring voor nodig. Vattenfall streeft naar een fossielvrije toekomst. Vattenfall is vastbesloten om het verschil te maken. Als klant groei je bij Vattenfall stap voor stap mee naar fossielvrij verbruik. Vergroot onze slagkracht: ga samen met Vattenfall op weg om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. 

"Buren die elkaar helpen met advies over energie besparen. SlimmeBuur sluit daarmee 1-op-1 aan bij ons streven naar een fossielvrije toekomst."

 

Glaspunt logo

Glaspunt

Als glaszettersbedrijf heeft Glaspunt door de jaren heen al veel huizen voorzien van HR++ isolatieglas. Glaspunt vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van een duurzame woning met een hoog wooncomfort, maar helaas zijn veel woningen nog voorzien van enkel of oud dubbel glas.

"Door samen te werken met SlimmeBuur hopen wij dat enthousiaste SlimmeBuren anderen kunnen overtuigen om ook te kiezen voor HR++ isolatieglas en zo heel Nederland duurzaam te maken.”  

 

Logo DHZ DHD

Doe het zelf. Doe het duurzaam!

Doe het zelf. Doe het duurzaam! stimuleert en ondersteunt consumenten om zelf hun huis te verduurzamen. Met een paar simpele maatregelen kun je thuis direct energie en water besparen. Goed voor je portemonnee én het klimaat. Op de website Doe het zelf. Doe het duurzaam! staan veel tips en handige kluswijzers. Ook in de bouwmarkten kun je terecht voor advies.

‘’Je kunt veel zelf doen om je huis te verduurzamen. Word SlimmeBuur en deel je ervaringen met mensen bij jou in de buurt. Of vraag een ander om hulp.’’

 

Logo SimpelSubsidie

Simpel Subsidie

Het aanvragen van subsidies door consumenten blijft helaas ingewikkeld. Simpel Subsidie maakt het aanvragen van subsidies gemakkelijk door software. Voor veel consumenten is de eigen woning verduurzamen een aantrekkelijke stap. Op de website van Simpel Subsidie kunnen consumenten gratis hun subsidiekansen voor isolatie, warmtepompen en zonneboiler checken.

‘’Door met SlimmeBuur samen te werken maken we subsidieaanvragen voor duurzame installaties gemakkelijker. Wij moedigen onze klanten en partners aan ook gebruik te maken te van SlimmeBuur. Want samen maken we de energietransitie succesvol.’’

 

EnergiePlus

Kennisnetwerk Energie+

Kennisnetwerk Energie+ zet zich in op de verbinding van kennis en mensen die de energietransitie in de wijk concreet handen en voeten moeten geven. Met als doel de ‘afstand’ tussen gemeentes en haar bewoners te verkleinen. Naast de technische en financiële insteek van veel onderwerpen besteedt Energie+ met name aandacht aan de sociale invalshoek van de energietransitie.

 

De energiebespaarders

De Energiebespaarders

De Energiebespaarders helpen woningeigenaren hun woning eenvoudig en zorgeloos te verduurzamen door inzicht te geven in de mogelijke oplossingen om energie te besparen. Helemaal op basis van de eigenschappen van de woning en de wensen van de klant. Door het geven van onafhankelijk advies worden woningeigenaren in staat gesteld om de beste oplossingen te kiezen voor hun woning. Gedurende het hele proces is De Energiebespaarders het enige aanspreekpunt. Dat scheelt een hoop regel- en uitzoekwerk. Dat noemen wij duurzaam wonen, zonder gedoe!