Doede en Hetty hebben zelf ook veel goed advies gehad

Doede van Dijk en Hetty van Geene uit Zeist wonen in een hoekwoning uit 1974. Toen ze er kwamen wonen, was alleen de vloer geïsoleerd en waren de ramen voorzien van enkelglas en ‘ouderwets’ dubbelglas. Er was dus nog een hoop te doen voor het stel. Dat deden ze de afgelopen jaren. “Op SlimmeBuur.nl hoop ik een adviserende rol te kunnen spelen.”

Doede: “Na de koop van de woning in 2007 zijn we stap voor stap gaan werken aan verduurzaming. Eerst een nieuwe HR-combiketel en een zonneboiler en daarna diverse isolatiemaatregelen. We hebben nu HR++ glas beneden, dakisolatie en spouwmuurisolatie. En in de zomer van 2019 hebben we zonnepanelen laten plaatsen. Die hebben in het eerste jaar uitstekend gepresteerd!”

Over welke maatregel zijn jullie tot nu toe het meest tevreden?

“We merken het meest van de dakisolatie, die bestaat uit hennep. We hebben daar twee werkkamers, het is er zowel in de winter als in de zomer prima om te zitten”, zegt Hetty. Op nummer twee staat het HR++ glas op de benedenverdieping. Dat isoleert warmte en geluid, dus daar hebben ze dubbel plezier van. Doede: “Voor de meeste mensen staat glas niet bovenaan het lijstje omdat het niet goedkoop is, maar ik zou het zeker aanraden.”

Hoe is het proces van stap voor stap isoleren jullie bevallen?

Het stel beaamt dat je huis verduurzamen een ingewikkeld proces is. Doede: “Als energieambassadeur bij Mijn Groene Huis in Zeist had ik al kennis opgebouwd en ik heb goed gekeken naar het aanbod en de verschillende uitvoerders. Ervaringen van anderen zijn ook belangrijk. Wij zien graag de beste uitvoerder komen en willen daar best een paar honderd euro meer voor betalen. Dat was dus precies wat mij aansprak op SlimmeBuur.nl. Ik hoop die adviserende rol te kunnen vervullen in mijn buurt en elders.”

En de volgende stap? Helemaal aardgasvrij?

Samen: “Daar wachten we nog even mee, we hebben wel interesse in een warmtepomp maar weten nog niet of dat een slimme investering is. We zijn benieuwd naar de plannen van de gemeente, als die bekend zijn pakken we het op. Twee jaar geleden hebben we wel een nieuwe keuken aangeschaft, mét een inductiekookplaat!”

Voor wie is SlimmeBuur?

Iedereen die zijn buren graag een handje helpt door ervaringen te delen, kan zich aanmelden op de website. En iedereen die vragen heeft, kan op de kaart zijn eigen SlimmeBuur zoeken en een berichtje sturen. Klinkt simpel, en dat is het ook!

Meld je aan als SlimmeBuur Zoek een SlimmeBuur

Doede en Hetty 1

Doede buiten

"Het is zowel in de zomer als in de winter prima vertoeven op onze zolder"


Heb jij net als Doede en Hetty isolatie of zonnepanelen?

En wil jij je verhaal met ons delen? En daarmee je buren verder helpen? Stuur ons een e-mail en we nemen contact met je op!

Ja, ik wil mijn verhaal delen