Onafhankelijk advies over energie besparen in Zoetermeer

Er zijn 20 SlimmeBuren in Zoetermeer met één of meer energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, de besparing en de juiste uitvoerder.

SlimmeBuur

Zoetermeer
Tussenwoning
Tussen 1975 en 1982
110 m²

Glas of kozijnen

Muurisolatie

Vloerisolatie

Zonnepanelen

Het is een eensgezins- tussenwoning met 3 etages uit 1981 met standaard isolatie van dak en muur (4 cm). De betonnen ondervloer was niet geïsoleerd. De bovenste etage heeft een schuin dak met dakpannen en isolatie van 4 cm.

Fred van der Geest

Zoetermeer
Hoekwoning/twee-onder-een-kap
Tussen 1983 en 1992
126 m²

Dakisolatie

Glas of kozijnen

Muurisolatie

Vloerisolatie

Zonnepanelen

Mijn huis is nu van het Gas af !
En een BENG
oftewel een Bijna Energie Neutraal Gebouw.
Door de volgende maatregelen in
Volgorde van belangrijkheid:
Na-isolatie aan alle kanten behalve de buren.
Nieuw dubbel glas
Verwarming vervangen door A…

Aan de slag met energie besparen in Zoetermeer

De middelgrote Zuid-Hollandse stad Zoetermeer ontstond aan de rand van grote veengebieden waar veenstekers flinke invloed op het landschap uitoefenden. Er ontstonden hele waterpartijen en de stad kwam onder het zeewaterpeil te liggen doordat zoveel grond werd afgestoken. 

Zoetermeer kende de grootste groei eind jaren vijftig van de vorige eeuw, toen er grote woningnood heerste. De stad groeide stormachtig van een dorpsachtige gemeente tot een ware nieuwbouwstad. Momenteel heeft de stad ruim 125.000 inwoners en ruim 56.000 huishoudens. Van alle inwoners heeft 55% een koopwoning en de gemiddelde WOZ waarde is €242.000 (2020).

Op de speciale website DuurSamenZoetermeer vind je informatie over alle partijen die zich in Zoetermeer bezighouden met het thema duurzaamheid. Maar ook op de website van de gemeente vind je veel over duurzame initiatieven, mogelijke subsidies en wat je zelf kunt doen om energie te besparen

Woon je ook in één van de 9 wijken in Zoetermeer zoals Meerzicht, Oosterheem, Seghwaert of Rokkeveen? En wil je energie besparen advies van één van jouw Zoetermeerse buren?

Bekijk dan welke Zoetermeerse buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!

Meer steden in de provincie Zuid-Holland: Alphen aan den Rijn, Den Haag, Gouda, Rotterdam