Onafhankelijk advies over energie besparen in Utrecht

Er zijn 81 SlimmeBuren in Utrecht met één of meer energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, de besparing en de juiste uitvoerder.

Aan de slag met energie besparen in Utrecht

Utrecht is met bijna 358.000 inwoners in ruim 20 jaar tijd verdubbeld. Sinds 1996 is de gemeente gegroeid met 52% (2020). Wat opvalt is een relatief groot aantal eigen woningbezitters, in Utrecht heeft 46% van de inwoners een koopwoning. Ter vergelijking: in Amsterdam is dat bijvoorbeeld maar 30%. Op een dip in de periode 2014-2016 na, is de gemiddelde WOZ waarde in Utrecht ieder jaar weer flink aan het stijgen met een gemiddelde van €370.000 in 2020. Landelijk is dat het gemiddelde €270.000.

Ook Utrecht timmert hard aan de weg om een duurzame gemeente te worden. Zo biedt de provincie Utrecht een overzicht van allerlei ‘spijtvrije’ oplossingen die je zelf kunt doorvoeren.

Ook de stad zelf maakt zich hard voor een duurzame toekomst met oplossingen en subsidies die een prettige en gezonde toekomst voor haar inwoners moet garanderen. Bekijk deze informatie op de website van de gemeente Utrecht.

Woon jij ook in één van de 10 wijken van Utrecht zoals Overvecht, Leidsche Rijn, Vleuten De Meern, West, Zuid, Oost of bijvoorbeeld de binnenstad? En wil je energie besparen advies van één van jouw Utrechtse buren?

Bekijk dan welke Utrechtse buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!

Meer steden in de provincie Utrecht: Amersfoort, Houten