Onafhankelijk advies over energie besparen in Helmond

Er zijn 26 SlimmeBuren in Helmond met één of meer energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, de besparing en de juiste uitvoerder.

Aan de slag met energie besparen in Helmond

De Noord-Brabantse vestingstad Helmond is een oude stad waar al eeuwenlang een link is met textiel. Als centrum van textiele industrie in de regio lag de stad handig in de buurt van Eindhoven en de waterwegen die de handel beter mogelijk maakten. Helmond bestaat uit de oorspronkelijke stad en een aantal in de loop der tijd vastgegroeide omliggende dorpen die hun mooie dorpse karakter behielden.  

Helmond telt ruim 92.000 inwoners en omvat ruim 41.000 huishoudens. Zo’n 54% van de inwoners heeft een eigen woning en de gemiddelde WOZ waarde in Helmond is €229.000 (2020).

De gemeente Helmond timmert hard aan de weg om een duurzame gemeente te worden en heeft zelfs plannen om de slimste wijk van Nederland te bouwen.

Op de website van de gemeente vind je informatie over alle duurzaamheidsinitiatieven en mogelijkheden voor inwoners en ondernemers. Ook de speciale website Alle Lichten Op Groen bevat interessante informatie. 

Woon je ook in één van de 12 wijken in Helmond zoals Dierdonk, Warande, Rijpelberg, Stiphout, ‘t Hout, Brouwhuis of de Binnenstad? En wil je energie besparen advies van één van jouw Helmondse buren?

Bekijk dan welke Helmondse buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!

Meer steden in de provincie Noord-Brabant: Breda, Den Bosch, Eindhoven, Etten-Leur, Tilburg