Onafhankelijk advies over energie besparen in Haarlem

Er zijn 29 SlimmeBuren in Haarlem met één of meer energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, de besparing en de juiste uitvoerder.

Aan de slag met energie besparen in Haarlem

Met bijna 163.000 inwoners en ruim 78.000 huishoudens is Haarlem een flinke stad te noemen, vergelijkbaar met Apeldoorn van omvang. Haarlem is de hoofdstad van de Provincie Noord-Holland en was rond de 10e eeuw de zetel van de Graven van holland. In de 16e eeuw kende Haarlem een enorme groei en raakte zij bekend als textielstad en schildersstad. Dat Haarlem nog steeds een welvarende gemeente is, is ook terug te zien aan de gemiddelde WOZ waarde die in 2020 €358.000 bedroeg. Het percentage woningeigenaren is in Haarlem 54%.

De gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad en streeft ernaar in 2040 aardgasvrij en circulair te zijn.

Tien jaar later - in 2050 - streeft de gemeente ernaar om klimaatbestendig te zijn. Op de website van de gemeente Haarlem vind je meer informatie over de ambities, initiatieven en subsidies. 

Woon jij ook in één van de 21 wijken in Haarlem zoals Leidsebuurt, Zijlweg kwartier, Spaarndam, Vogelenwijk, Vondelbuurt, Koninginnebuurt of Kleverpark? En wil je energie besparen advies van één van jouw Haarlemse buren?

Bekijk dan welke Haarlemse buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!

Meer steden in de provincie Noord-Holland: Amersfoort, Utrecht