Onafhankelijk advies over energie besparen in Enschede

Er zijn 22 SlimmeBuren in Enschede met één of meer energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, de besparing en de juiste uitvoerder.

SlimmeBuur

Enschede
Tussenwoning
Vanaf 2000
100 m²

Zonnepanelen

Mijn woning bestaat sinds 2004 en sinds die tijd woon ik er ook. De woning is goed geïsoleerd maar aangezien wij graag wat meer zelfvoorziening willen zijn hebben we zonnepanelen aangeschaft

Aan de slag met energie besparen in Enschede

De Overijsselse stad Enschede was eeuwenlang een bekende textielstad totdat deze industrie wegtrok in de jaren zestig van de vorige eeuw. Bekender is de stad vanwege de vuurwerkramp die in 2000 plaatsvond en waarbij de hele woonwijk Roombeek werd verwoest. Inmiddels is dat rampgebied weer herontwikkeld. 

De stad telt momenteel ruim 159.000 inwoners en bijna 80.000 huishoudens. Zo’n 49% heeft een eigen woning en de gemiddelde WOZ waarde in 2020 was €194.000.

De gemeente Enschede is net als veel gemeenten bezig om klimaatneutraal, schoner en groener te worden.

Plannen voor energie besparen in de gemeente Enschede

Op de website van de gemeente vind je veel informatie over de verschillende initiatieven en wat je als huiseigenaar zelf kunt doen om te besparen op energie. Daarnaast is de wijk Twekkelerveld de pilot voor Enschede om van het gas af te gaan. De ervaring die in deze wijk van de stad wordt opgedaan, komt uiteindelijk ook ten goede van de andere wijken die nu nog op het gas zijn aangesloten.

Energieloket Enschede

Energieloket Enschede is een speciale site over energie besparen van de gemeente Enschede. Bij het Energieloket Enschede hebben inmiddels meer dan 12.000 Enschedeërs al bestellingen geplaatst voor gratis producten zoals ledlampen, radiatorfolie of tochtstrips om hun huizen energiezuiniger te krijgen.

Advies van een SlimmeBuur in Enschede?

Woon je ook in één van de 10 wijken in Enschede zoals het Binnensingelgebied, Ribbelt Stokhorst, 't Twekkelerveld, Glanerbrug, Hogeland Velve of Boswinkel Stadsveld? En wil je energie besparen advies van één van jouw Enschedese buren?

Bekijk dan welke Enschedese buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!

Meer steden in de provincie Overijssel: Deventer, Zwolle