Onafhankelijk advies over energie besparen in Emmen

Je vindt hier een overzicht van alle SlimmeBuren in Emmen die isolatie en zonnepanelen hebben. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, energiebesparing én de juiste uitvoerder.

Petra Smit

Emmen
Hoekwoning/twee-onder-een-kap
Tussen 1993 en 1999
100 m²

Zonnepanelen

2 onder een kapper woning fijne woning zonnepanelen laten plaatsen

Aan de slag met energie besparen in Emmen

Emmen is gelegen in het prachtig groene Drenthe. Emmen kent een open, groene stadsstructuur, die zoveel mogelijk groen intact laat. Het is vooral bekend van Dierenpark Emmen, dat in 2016 de deuren opende en wordt daarom ook wel Vlinderstad genoemd. Emmen kent een lange geschiedenis van bewoning, die teruggaat tot de Neanderthalers. Er werden vuurstenen bijlen gevonden, en ook vind je er nog overblijfselen van Hunebedden. 

Vandaag de dag kent Emmen een inwoneraantal van ruim 107.000 en ruim 48.000 huishoudens. Zo’n 62% van de huishoudens heeft een koopwoning, met een gemiddelde WOZ waarde van €173.000 (2020).

Op de website van de gemeente Emmen is veel informatie te vinden over de maatregelen die de gemeente neemt om energieneutraal te worden. Via de speciale website Emmengeeftenergie.nl vind je ook nieuws en informatie over subsidies en leningen die je kunt aanvragen om energiebesparende maatregelen in je eigen woning door te voeren. 

Woon je ook in één van de 27 wijken in Emmen zoals Emmermeer, Emmerhout, Emmerschans, Centrum, Angelslo, Roswinkel of Emmer Compascuum? En wil je energie besparen advies van één van jouw Emmense buren?

Bekijk dan welke Emmense buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!