Onafhankelijk advies over energie besparen in Amersfoort

Er zijn 41 SlimmeBuren in Amersfoort met één of meer energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, de besparing en de juiste uitvoerder.

Jan Zuilhof

Amersfoort
Tussenwoning
Voor 1975
115 m²

Dakisolatie

Glas of kozijnen

Muurisolatie

Vloerisolatie

Zonnepanelen

Jaren 70 rijtjeswoning met een flink pak isolatie. Dak en voorzetwanden zelf uitgevoerd en daarmee veel kosten bespaard.

Aan de slag met energie besparen in Amersfoort

Amersfoort is een belangrijk spoorwegknooppunt en een economisch middelpunt in de regio. Het bedrijfsleven en de bevolking groeiden de afgelopen jaren behoorlijk. Die handelsfunctie ontstond al bij de oorsprong van de stad, die opbloeide bij een doorwaadbare plaats in de rivier de Eem (vroeger Amer genoemd).

Amersfoort telt ruim 157.000 inwoners, waarvan ruim 69.000 huishoudens. Amersfoort kent relatief veel eigen woningbezitters, zo’n 58% is in bezit van een koopwoning. De gemiddelde WOZ waarde was in 2020 €305.000, waarmee het boven het landelijke gemiddelde van €270.000 ligt.  

De gemeente heeft tot doel Amersfoort gezond, groen en leefbaar te maken en te houden voor de toekomst.

Op de speciale website AmersfoortDuurzaam,nl is veel informatie te vinden over maatregelen die je zelf kunt nemen om energie te besparen of te vergroenen en hoe je dat kunt financieren. Ook op de website van de gemeente Amersfoort is veel energie-informatie te vinden.

Woon jij ook in één van de 31 wijken van Amersfoort zoals Nieuwhorst, Kattenbroek, Calveen of Hoogland? En wil je energie besparen advies van één van jouw Amersfoortse buren?

Bekijk dan welke Amersfoortse buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!

Meer steden in de provincie Utrecht: Houten, Utrecht