Onafhankelijk advies over energie besparen in Almere

Er zijn 26 SlimmeBuren in Almere met één of meer energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je meer vertellen over de kosten, de besparing en de juiste uitvoerder.

Mannie Krak

Almere
Hoekwoning/twee-onder-een-kap
Tussen 1983 en 1992
80 m²

Glas of kozijnen

Zonnepanelen

Stap voor stap zijn we ons huis aan het verduurzamen.
Zonnepanelen, dubbelglas maar ook regentonnen en heatpipes (voor de schuur) en ik rij elektrisch.
Binnenkort hopelijk ook sedum op het gehele dak.

Aan de slag met energie besparen in Almere

Almere werd ooit gebouwd om de hoge woningnood in Amsterdam en Het Gooi op te vangen. In 1976 verhuisden de eerste 25 Amsterdamse gezinnen naar deze nieuw te bouwen stad. Sindsdien is Almere uitgegroeid tot een stad van formaat met een inwoneraantal van bijna 212.000 en ruim 89.000 huishoudens. De stad Almere is vernoemd naar het water waar het aan ligt, dat in de middeleeuwen ‘Aelmere’ heette en waar later het IJsselmeer voor in de plaats kwam. 

In Almere heeft 65% van de inwoners een eigen woning en de gemiddelde WOZ waarde is €249.000 (2020).

Plannen voor energie besparen in de gemeente Almere

In Almere gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid. Op de speciale website Almere 2.0 vind je veel informatie over de ambities van de gemeente en de provincie. Ook op de website Groen en Gezond Almere is veel informatie te vinden. Tot slot is er ook aanvullende informatie te vinden op de website van de gemeente zelf en kun je bekijken welke subsidies de gemeente aanbiedt.  

Advies van een SlimmeBuur in Almere?

Woon je ook in één van de 6 wijken in Almere zoals Almere Haven, Stad, Buiten, Pampus of Poort? En wil je energie besparen advies van één van jouw Almeerse buren?

Bekijk dan welke Almeerse buren jou kunnen adviseren over energie besparen, isolatie of zonnepanelen!